Διαγωνισμός 2012-2013


Σεργιάνιζε προσεκτικά στου Internet τσοι στράτες
γιατί πολλοί 'ναι πονηροί και ψάχνουνε πελάτες

Κι αν θες να δώσεις συμβουλή, να πεις μια ιστορία,
μαντιναδάκι όμορφο στείλε με σημασία!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, ώστε να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες με ασφάλεια, γνωρίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη και χωρίς κανόνες χρήση, διοργανώνουμε διαγωνισμό μαντινάδας με γενικό θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013, που φέτος συμπίπτει με τον πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της. Η θεματική της ημέρας αυτής, όπως αποφασίστηκε από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE: "Online rights and esponsibilities - Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους".

Οι άξονες καθορίζονται μέσα από τη γενικότερη θεματολογία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, και όπως ενδεικτικά αναφέρουμε μπορεί να είναι:
 • η ορθή και ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο
 • συμπεριφορές υπερβολικής ενασχόλησης
 • κίνδυνοι από την αλόγιστη και χωρίς κανόνες χρήση
 • ζητήματα ασφάλειας στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης όπως στο facebook
 • δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων μας στους online κόσμους
 • καλές πρακτικές κ.ά.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του διαγωνισμού μαντινάδας, είναι χρήσιμο να οργανωθούν ομάδες εργασίας στα σχολεία σας με σκοπό την καταγραφή των μαντινάδων και τη συμμετοχή σας στις δράσεις για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. 

Συμμετέχουν όλα τα σχολεία Α΄θμιας & Β΄θμιας εκπαίδευσης των νομών Χανίων και Ρεθύμνου
Σημειώσεις:
 • Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών μας ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για τη συμμετοχή μας στη δράσεις για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι οποίες θα έχουν εφετηρία την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
 • Λεπτομέρειες για τη διαδικασία συμμετοχής σας, υποβολής των μαντινάδων καθώς και πληροφορίες για τη διοργάνωση θα λάβετε με νεότερο έγγραφο.
 • Οι μαντινάδες της πρόσκλησης έχουν γραφεί από το Νεκτάριο Μουμουτζή.
Για την συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, αρκεί να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής μαντινάδας!

Ο Σχολικός Σύμβουλος
Γώγουλος Γιώργος


Αγαπητές συναδέλφισσες και Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της συνεργασίας μας για τη διοργάνωση του διαγωνισμού μαντινάδας με γενικό θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», σας ενημερώνουμε ότι:

 • Οι αναρτήσεις μαντινάδων στο ιστολόγιο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Σημειώνουμε ότι μπορείτε να ανεβάζετε μαντινάδες και μετά την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία, εκτός όμως του διαγωνισμού. 
 • Έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης των μαντινάδων.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός δεκαημέρου από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, στο ιστολόγιο.



 • Οι μαντινάδες που θα βραβευθούν θα δημοσιευτούν στο ηλεκτρονικό newsletter του saferInternet, που αποστέλλεται σε περισσότερους από 5200 αποδέκτες και παράλληλα θα υπάρχει ειδική αναφορά στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου www.saferinternet.gr. 
 • Η εκδήλωση για τη βράβευση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας έργων Πληροφορικής, 19 & 20 Απριλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στο παλιό λιμάνι των Χανίων.



Ο Σχολικός Σύμβουλος
Γώγουλος Γιώργος